+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
22.05.2022

KULK ir ziedojis Bezvests.lv laivas iegādei

Šā gada pavasari bezvests.lv iezīmē svarīgs notikums: brīvprātīgā bezvēsts pazudušo cilvēku meklēšanas organizācija nolaidusi ūdenī profesionālo glābšanas laivu, ko izdevās iegādāties, pateicoties uzņēmuma “KULK” ziedojumam. 

“Mūsu kārtējais labdarības projekts ir beidzies ar labu rezultātu. Sadalot labdarības budžetu, mēs allaž atceramies par bērniem, senioriem, cilvēkiem ar invaliditāti, bezsaimnieka dzīvniekiem un, protams, par pilsoniskām iniciatīvām. Mēs saprotam – ja laiva dosies meklēšanas operācijā, tātad kādam ir atgadījusies nelaime. Uzskatām, ka cilvēkiem, kas pazaudējuši savus tuviniekus, ir svarīgi uzzināt par viņu likteni,” saka SIA “KULK” valdes priekšsēdētāja Eva Melbārde.
 
 
“Laiva ar plakanu dibenu, kas ir neaizvietojama glābšanas operācijās uz ūdens, mums bija vajadzīga jau sen. Laiva tika atvesta no Vācijas, kur to līdz tam izmantoja turienes glābēji. Tai ir plakans dibens, kas atvieglo darbu seklos ūdeņos un padara ērtu un drošu niršanu ūdenslīdējiem. No tās borta tāpat arī ir ērti izmantot mūsu zemūdens tehniku. Šī laiva ir vēl viens attīstības etaps mūsu meklēšanas operācijās ūdeņos – tās kļūs vēl efektīvākas. Pastāvīgi ieviešam savos meklēšanas darbos jaunu metodiku un tehniskos risinājumus. Ar lepnumu varu teikt, ka pasaulē nav mums līdzīgu brīvprātīgu organizāciju ar tik augstu tehnoloģiju aprīkojumu un tādu pieredzi,” informē organizācijas dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Faminskis.
 
Laivas iegādes process ilga aptuveni gadu.
 
"Vispirms mēs plānojām iegādāties laivu tepat uz vietas, tomēr vairāku no mums neatkarīgu iemeslu dēļ vietējā tirgū mums piemērotu variantu neizdevās atrast. Nācās meklēt atbilstošas laivas aiz robežām. Mūsu atradums izrādījās nevainojams,” stāsta Faminskis.