+371 63021420 | info@kulk.lv +371 63048963 I pasutijumi@kulk.lv
04.01.2021

Bedrīšu lāpīšana notiek arī ziemā

Atnākusi ziemas sezona, bet tas nenozīmē, ka bedrīšu remonts uz pilsētas ielām ir apstājies. Jau daudzus gadus uzņēmums „Kulk” bedrīšu lāpīšanai izmanto aukstā asfalta tehnoloģiju, pateicoties kurai, nav nepieciešams gaidīt pavasari un darbus var veikt arī spēcīgā salā.

Tas ir avārijas remonts, kura mērķis ir ātri novērst un nepieļaut tālāku bojājumu, kā arī nodrošināt drošību satiksmes dalībniekiem.

“Dažkārt iedzīvotāji, kuri ir pārliecināti, ka asfalts un mīnusu temperatūra nav savienojami, ir izbrīnīti, ka mēs remontējam bedrītes salā. Aukstā asfalta tehnoloģijai ir milzīga priekšrocība – ar to ir iespējams strādāt jebkuros laikapstākļos, svarīgi tikai, lai nebūtu nokrišņu,” saka Kulk ceļu uzturēšanas nodaļas vadītājs Uldis Siliņš.

Vispirms no bedres iztīra tur sakrājušos atkritumus, nedaudz sasilda ar īpašu degli, pēc kā pakāpeniski aizpilda ar auksto asfaltu, bet noslēgumā pieblietē.

“Mēs šos darbus izpildām tikai pēc pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” pasūtījuma – saņemam uzdevumu, adresi, un brigāde izbrauc uz objektu,” izstāstīja Siliņš. Aukstā asfalta segums ir izturīgs, pietiekami ilgmūžīgs, to var lietot uzreiz pēc ieklāšanas.

Silinš atzīmē, ka mainīgi laikapstākļi ceļiem ir visnelabvēlīgākie.

“Kad pēc spēcīga sala temperatūra strauji uzkāpj virs nulles, pie tam vēl nokrišņu pavadībā, bedrītes veidojas vairāk. Asfalts jūtīgi reaģē uz temperatūras svārstībām – veidojas bedres,” Siliņš skaidro.

Pavasarī sākas plānveida bedrīšu remonts – arī tas notiek atbilstoši Jelgavas pašvaldības uzdevumam.